Zilver Baren Kopen

Het mag duidelijk zijn dat zilver baren kopen niet voor iedereen een goede oplossing zal zijn. Het feit dat er BTW over het hele aankoop bedrag betaald moet worden maakt het vooral een interessante optie voor aankoop door bedrijven. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat zij immers de betaalde BTW terug kunnen vorderen.

Dat fysiek zilver kopen in de vorm van baren voor bedrijven een goede mogelijkheid is kan echter twee totaal verschillende doelen dienen. Er zijn veel bedrijven die zilverbaren kopen om als grondstof te dienen in het productie proces. Dit komt omdat zilver op grote schaal gebruikt wordt in zeer veel industriële toepassingen. Daarnaast zullen bedrijven ook zilver kunnen kopen om hierin te beleggen, dit kan handig zijn als manier van het tijdelijk op slaan van cash geld of zelf puur als beleggingsmogelijkheid. Er zijn zelfs bedrijven die bij valuta kopen zilver baren aanschaffen om als internationaal betaalmiddel te dienen. Dit lijkt wellicht iets dat u normaal gesproken alleen in films ziet of iets dat allen in vroeger dagen wordt gedaan, toch zal het ook vandaag de dag nog steeds een beproefde methode zijn in het internationale betalingsverkeer in contanten. Zilver baren kopen zal echter voornamelijk gedaan worden als belegging en daarbij zult u een aantal keuzes hebben. Deze keuzes zullen voornamelijk over het gewicht van de zilverbaren gaan omdat u altijd moet beleggen in baren die door erkende makers gemaakt zijn en de ‘good delivery’ status hebben. Hierdoor zult u bij zilver in baar vorm kopen de garantie hebben dat u echt puur zilver koopt dat haar geld ook weer op gaat brengen.

Dit is natuurlijk altijd de grote onbekende factor bij het beleggen in edelmetaal, u weet nooit hoeveel uw belegging op gaat brengen en dat is soms maar goed ook. Door middel van zilver baren kopen zult u beleggen in zilver en ook al weet u niet hoeveel uw beleggingen op gaan brengen, u wilt natuurlijk dat zij zoveel mogelijk opbrengen. Hiervoor is het belangrijk om er vooraf voor te zorgen dat u bij het verkopen geen problemen zult ondervinden. Bij het online zilver baren kopen zult u er daarom op moeten letten dat u alleen exemplaren met ‘good delivery’ status koopt. Baren met deze status zullen een gegarandeerd gehalte aan zilver hebben en dat zal bij het verkopen van de baren helpen om de baren snel op echtheid te controleren. Bij professionele handelaren kunt u alleen zilverbaren kopen die deze status ook daadwerkelijk hebben. Dit betekend wel dat de baren door erkende bedrijven gemaakt zullen moeten zijn, deze bedrijven zijn door de LBMA (London Bullion Market Association) erkend en daardoor zullen de baren in de toekomst een stuk eenvoudiger te verhandelen zijn. Bij het zilver baren kopen van 250 gram of meer zullen de baren voorzien zijn van een uniek serie nummer en een bijbehorend certificaat van echtheid. Dit zal bij verkoop de zaak erg vereenvoudigen waardoor u altijd de hoogst mogelijke prijs zult krijgen. Dit is dan ook waarom bij het edelmetaal kopen zilver baren vaak in grotere gewichten aangeboden worden.

Een andere reden hiervoor is natuurlijk de prijs van zilver ten opzichte van de prijs van goud. Bij de aanschaf van goud zult u een 20 gram goudbaar voor bijna hetzelfde bedrag aan schaffen als u een kilo zilver kopen kunt. Dit is natuurlijk een enorm verschil in prijs maar ook zal hierdoor zilver baren kopen gevolgen hebben op andere gebieden. Allereerst heeft zilver een soortelijk gewicht dat bijna half die van goud is, daardoor zal een kilo goud twee maal zo klein zijn als een kilo zilver. Dit lijk wellicht onbelangrijk maar bij zilver in baar vorm kopen is het wel degelijk belangrijk omdat u uw belegging ook op moet slaan. U zult bij 500 gram zilver kopen een baar krijgen ter grote van een iPhone maar als u over stapt op 5 kilo zilver kopen zult u er tien krijgen. U moet bij het online zilver baren kopen natuurlijk wel een veilige opslag mogelijkheid hebben voor uw beleggingen en voor beleggingen in zilver zal die een stuk groter moeten zijn dan bij beleggingen in goud of andere edelmetalen. Dit is iets dat u bij zilver baren kopen goed in de gaten moet houden want ook al is zilver dan minder waard dan goud, voor 100 euro zilver kopen is nog steeds even veel waard dan voor 100 euro goud kopen. Het grote verschil is dan de afmetingen bij zilverbaren kopen en gouden baren van een vergelijkbaar bedrag en het feit dat u met het beleggen in zilver vaak eerder op een mooie winst zult staan.