Zilver Kopen

De reden waarom zilver kopen wordt gedaan zal voor iedereen verschillend kunnen zijn. Toch wordt hier meestal voor gekozen omdat men een andere vorm van beleggen zoekt die een betere opbrengst kan genereren dan traditionele vormen van beleggen. Vaak wordt er een keuze gemaakt tussen het kopen van goud of zilver waarbij natuurlijk beide edelmetalen voordelen en nadelen hebben.

Het mag duidelijk zijn dat bij het edelmetaal kopen zilver een andere manier van beleggen is dan het beleggen in goud. Goud wordt door de meeste beleggers gekozen omdat het een BTW vrije manier van beleggen is en omdat u met weinig goud toch mooie winsten kunt maken. Dit komt natuurlijk omdat de prijs van goud vele malen hoger is dan die van zilver waardoor het ook veel gewilder is. Bij fysiek zilver kopen ligt dat duidelijk anders, zilver is wel degelijk gewild maar het heeft vandaag de dag niet de aantrekkingskracht die goud wel heeft. In het verleden is dit toch vaak ook anders geweest, er zijn periodes in de geschiedenis waarin zilver veel populairder was dan goud en ook meer als investering of als betaalmiddel werd gebruikt. Vandaag de dag is beleggings zilver kopen voornamelijk weggelegd voor beleggers die wel eens wat anders willen proberen dan het beleggen in goud of die er van overtuigd zijn dat zilver veiliger of winstgevender is dan het beleggen in goud. Daarbij zal ook de keuze gemaakt moeten worden waar men de aankoop wil doen, het mag duidelijk zijn dat online zilver kopen hierbij grote voordelen zal bieden ten opzichte van een lokale handelaar.

Deze voordelen zullen betrekking hebben op de prijs die betaald moet worden en het in bezit krijgen van uw aankoop. Ofschoon er een behoorlijk verschil zit in het aanschaffen van zilver door bedrijven en particulieren, zal het vrijwel altijd zo zijn dat webwinkels u deze grote voordelen kunnen bieden. Zilver kopen is mogelijk in twee vormen die beide hun eigen mogelijkheden en onmogelijkheden bieden. Beide vormen zullen u door de meeste handelaren geleverd kunnen worden waarbij het vooral belangrijk is om te kijken naar uw persoonlijke situatie. Het gaat er hierbij om of u een particuliere belegger bent of een zakelijke belegger, zilveren munten kopen is een betere optie voor de particuliere belegger terwijl vanuit zakelijk oogpunt baren gunstiger voorwaarden bieden. Dit heeft allemaal te maken met het feit dat de Nederlandse overheid heeft bepaald dat over zilver BTW betaald dient te worden. Dat dit voor zilver baren kopen en in een ander vorm ook voor munten geld en niet voor goud, komt omdat ditzelfde zilver naast voor het beleggen ook als grondstof voor industriƫle toepassingen gebruikt kan worden en dit is bij goud in veel mindere mate het geval. Om bedrijven die zilver bij hun productie toepassen geen BTW voordeel te laten hebben zal bij zilver kopen in de vorm van baren BTW betaald moeten worden over het gehele aankoop bedrag. Hierdoor is het natuurlijk voornamelijk een interessante optie voor bedrijven omdat die de betaalde BTW terug kunnen vorderen als men bij het beleggingsmetaal kopen zilver kiest.

Indien er munten aangekocht worden die van zilver geslagen zijn zal de BTW berekening anders geschieden. Omdat deze munten over het algemeen duurder zijn zal er alleen BTW berekend worden over de door de handelaar in rekening gebrachte marge. U betaald hierdoor bij zilveren munten kopen dus een heel stuk minder BTW en dat is voor de particuliere belegger een stuk interessanter. Als particuliere belegger kunt u immers de betaalde BTW niet terug vorderen en ook bij verkoop kunt u geen BTW in rekening brengen. Het zal u opvallen dat bij het zilver kopen de prijs van baren en munten niet heel erg sterk uiteen loopt en dat de baren iets duurder zijn dan de munten. Dit is dan ook precies de reden dat munten voor particuliere beleggers interessanter zijn om in te beleggen. Zowel bij munten alsook bij zilver baren kopen als particulier zult u de betaalde BTW niet terug krijgen en ook bij verkoop van er niets te verrekenen maar wordt de geboden prijs gebaseerd op de op dat moment geldende zilver koers zonder BTW. Dit betekend dus dat u de betaalde BTW terug moet verdienen met de winst die u maakt. Als u bij het beleggings zilver kopen dus minder BTW betaald zult u dus ook eerder winst maken. Aangezien een kleinere marge die door de handelaar gemaakt wordt dus een lager BTW verlies tot gevolg heeft, vallen de meeste lokale handelaren al snel af. Bij het online zilver kopen mag u er van uit gaan dat de handelaar een veel kleinere marge maakt vanwege de lagere kosten en zal het BTW verlies dus ook kleiner zijn.