Zilver Maple Leaf Kopen

Het succes van beleggingsmunten is door de jaren heen duidelijk geworden en veel landen brengen hun eigen munten uit. Aanvankelijk waren dit voornamelijk gouden munten maar later werden er ook zilveren exemplaren geslagen. De zilver Maple Leaf kopen is hierdoor ook mogelijk geworden en het is een van de populairste munten die er bestaat.

Bij het fysiek zilver kopen zult u de keuze hebben uit het aanschaffen van zilver baren of zilveren munten. De zilver Maple Leaf wordt sinds 1988 geslagen door de Royal Canadian Mint en was het antwoord van de Canadese overheid op het succes van onder andere de American Silver Eagle. Deze laatste was een onderdeel van het Amerikaanse programma aan beleggingsmunten die de binnenlandse zilver industrie moest ondersteunen en de grote zilver voorraad van de Amerikaanse overheid moest doen slinken. Dit bleek een doorslaand succes en grote aantallen munten gingen over de toonbank, reden genoeg voor de Canadese overheid om ook een graantje mee te pikken door bij het Maple Leaf kopen zilver toe te voegen aan het leveringsprogramma dat verder ook uitgebreid werd met een Platinum Maple Leaf. Een zilver Maple Leaf kopen zal u een munt opleveren die geslagen is van 1 Troy Ounce 99,99 procent puur zilver. De zuiverheid van het zilver waar de munt van is geslagen is hoger dan van welke andere munt ook en dat heeft een bijzondere aantrekkingkracht op veel beleggers. Waar een Maple Leaf kopen bij veel beleggers in goud al jaren lang erg populair was heeft de zilveren uitvoering de Canadese beleggingsmunten nog eens extra op de kaart gezet.

Omdat de munt gemaakt is van puur zilver, moet u verwachten dat de prijs die moet betalen afgeleid is van de koers van zilver op het moment van aankoop. Dit wil echter niet zeggen dat een zilver Maple Leaf kopen zal kunnen voor exact dezelfde prijs als deze koers. Ook al wordt de koers in een bedrag aan dollars of euro’s per Troy Ounce zilver aangegeven, de prijs die u moet betalen zal altijd iets hoger zijn. Dit komt omdat de munten gemaakt moeten worden en daarom niet door de Canadian Mint voor dezelfde prijs verkocht kunnen worden. Ook zal bij de aanschaf in Nederland van een zilver munt Maple Leaf kopen betekenen dat de munten zijn ingevoerd in Nederland en ook daar zitten kosten aan verbonden. Al deze kosten zorgen er voor dat de prijs van de zilver Maple Leaf omhoog zal gaan ten opzichte van de koers van zilver. De kosten kunnen wel beperkt worden door grote aantallen munten in te voeren en dit is iets waarvan u ook bij andere zilver munten kopen kunt profiteren. Hierdoor zullen de kosten per munt erg meevallen waardoor de verkoop prijzen bij het zilver Maple Leaf kopen niet heel erg ver van de koers van zilver af hoeven te wijken. Natuurlijk wilt u verder ook zo min mogelijk kosten betalen omdat kosten over het algemeen terug verdiend moeten worden met de winst die u met het online zilver Maple Leaf kopen maakt.

Dit is in het algemeen een regel die u in het achterhoofd moet houden en die het online fysiek zilver kopen dan ook tot de aantrekkelijke optie maakt die het in werkelijkheid is. Als u er voor kiest om een webwinkel te bezoeken en daar te kijken voor hoeveel een zilver Maple Leaf kopen mogelijk is, zult u aangenaam verrast zijn. De prijzen die gevraagd worden zullen in de regel een stuk lager zijn dat de prijzen die bij een lokale handelaar gevraagd worden. Dit heeft allemaal te maken met de kosten die voor de bedrijfsvoering gemaakt worden en die zijn bij webwinkels nu eenmaal lager. Door middel van een Maple Leaf kopen zilver beleggingen aanleggen zal dus ook winstgevender zijn als u uw aankopen bij een van de webwinkels doet die u op deze website aan zult treffen. Natuurlijk kunt u naast een Maple Leaf kopen ook andere beleggingsmunten aanschaffen die van zilver of van goud geslagen zijn en ook kunt u daar goud en zilver baren kopen. De veelheid aan, mogelijkheden die u geboden wordt zal u echter niet af hoeven te schrikken zolang u maar weet waar u naar op zoekt bent. Zodra u kiest voor online zilver Maple Leaf kopen zult u er alles aan doen om het behalen van mooie winsten uit het beleggen in zilver mogelijk te maken. Dat u bij de aanschaf van een zilver munt Maple Leaf kopen kiest betekend dat u ook een hele mooie munt krijgt die altijd zeer gewild zal blijven.